Czy jesteś pracodawcą?
Zdobądź informacje
0

Aktualne Wyszukiwanie

Zapisz swoje aktualne wyszukiwanie a otrzymasz bezpłatnie pasujące oferty pracy na maila!

Aktualne filtry

Możesz dalej zawęzić swoje wyszukiwanie wybierając poniżej jedno lub więcej kryteriów filtrujących.

    Oferty pracy w kuchni: 5433 Oferty pracy online

    Oferty pracy w kuchni: 5433 Oferty pracy online

    5433 Oferty pracy w kuchni

    Oferty pracy w kuchni

    Powodzenia w szukaniu pracy!

    Aktualnie mamy 5433 ofert pracy w kuchni. Sprawdź pasujące oferty pracy lub zawężaj wyniki wyszukiwania po destynacji oraz formie zatrudnienia. Poprzez przycisk „Aplikuj teraz“ wyślij aplikację w prosty i szybki sposób.

    Wybierz interesujące Cię miasto, aby zobaczyć oferty pracy:

    Warszawa
    Małopolskie
    Mazowieckie
    Poznań
    Kraków
    Wrocław
    Pomorskie
    Łódź
    Warmińsko-Mazurskie

    Praca w kuchni

    Kuchnia to niezbędny element każdego hotelu i restauracji. To tutaj odbywa się proces tworzenia posiłków i napojów dla gości, których zadowolenie jest kluczowe dla dobrej opinii firmy i jej sukcesu. Kuchnia jest królestwem ze ściśle określoną hierarchią. Królem tutaj jest szef kuchni. To on rozdziela zadania, jest specjalistą od przyrządzanej kuchni, bierze odpowiedzialność za menu i receptury dań dostępnych w restauracji. Szef kuchni jest odpowiedzialny za zatrudnianie nowych pracowników i wdrażanie ich do pracy. Szef kuchni musi być liderem, czyli umiejętnie zarządzać kompetencjami swoich podwładnych, ale także motywować ich do ciężkiej pracy. Kucharz w tym królestwie ma swoją szeroką rolę, przygotowania dań według podanych receptur lub obsługuje jedną stację, na której tworzy się potrawę w szczególnym stadium receptury.


    Kucharz jest szeroką nazwą, ale występują także poszczególne specjalizacje:

    Chef de Cuisine (fr.) lub executive chef (eng.) – Szef kuchni.

    Chef de Partie – kucharz zespołu – przygotowywuje dania w zakresie swojego stanowiska.

    Chef de Partie Gardemanger – jest to kucharz odpowiedzialny za zimne przekąski.

    Poissonier – zajmuje się daniami z ryb i skorupiaków.

    Pâtissier – Cukiernik – odpowiedzialny za przyrządzanie deserów, ciastek, tortów, wypieków, pralin i innych wyrobów cukierniczych.

    Boulanger – piekarz – dbają o świeże, oryginalnie wypieczone pieczywo.

    Boulanger – piekarz – dbają o świeże, oryginalnie wypieczone pieczywo,

    Chef de Rang – kucharz stacji, inaczej zwanej także rewirami.

    Poza tym stosuje się jeszcze: Demichef de Rang, Pizza chef, Sushi Master i wiele innych. Kucharz może wybrać rozmaite specjalizacje lub oferty pracy i szkolić się w różnych kuchniach. Aby prosperować z sukcesem restauracja potrzebuje różnorodnych kucharzy.


    Nie można zapomnieć równiez o pomocy kuchennej. Restauracja potrzebuje pomocy w kuchni, aby utrzymać porządek, zapewnić kucharzom czyste, przygotowane stanowiska pracy oraz pomoc przy przygotowaniu podstawowych dań.

    Interesuje Cię praca w kuchni? Uczysz się w szkole gastronomicznej albo jesteś doświadczonym kucharzem i szukasz możliwości rozwoju? Stwórz profil na HOTELCAREER i aktywuj go, aby pracodawcy mogli się sami z Tobą skontaktować! Nie znalazłeś idealnej oferty pracy? Uzyj naszego Agenta Pracy, aby uzyskiwać powiadomienia o nowych dopasowanych ogłoszeniach.